Nga: Vehap Kola

Bëhen dhe filma… por jo si në Shqipëri

Jemi mësuar që çdo skandal në Shqipërinë e rilindisur të mbyllet me frazat “ndodh kudo në botë”, “janë bërë dhe filma” etj.

Lexoje

Nga: Revista Politike

Kundër konsensusit të vdekur

Konservatorizmi i konsensusit shumë kohë më parë pushoi së hetuari gjërat burimore. Por ne nuk do të reshtim.

Lexoje

Nga: Gjeneral Piro Ahmetaj

“Fantazmat e Luftës apo kambanat e paqes për Ballkanasit” ?

Në mesin e vitit 1991, Sllovenia Kroacia Maqedonia shpallën pavarësinë.

Lexoje

Programs


Politics & Law

The program of politics and law aims at ‘ideologizing’ the public space ...

Read More

Family & Religion

Family and religious belief are two twin pillars inseparable from the traditional organization...

Read More

Market & Enterprise

Albania suffers from endemic poverty and uneven and unbalanced economic development...

Read More
Diaspora

Due to historical circumstances, the Albanian diaspora is numerically larger...

Read More

Geopolitics

The geopolitics program aims to promote public discourse and take concrete action on...

Read More

Education

Education is a prerequisite for a developed society, yet it often does not receive...

Read More

School of Advanced Studies


Public Speaking & Speech Writing


Communication has always been one of the basic characteristics of human society...

Read More

Research & Publication


Një program gjithëpërfshirës që përshkon të gjithë ciklin e kërkimit…

Read More

Advanced School of Applied Technology


The Advanced School of Applied Technology is a pilot project of the Sami Frashëri Institute...

Read More

Geopolitics & Strategic Thinking


Geopolitics is a systematic way of thinking about the effects of geography on...

Read More

Surveys