Seminar trajnimi 3-ditor “Studimet për të Ardhmen”

Seminar trajnimi 3-ditor “Studimet për të Ardhmen”

Instituti për Studime Politike ‘Sami Frashëri’, në bashkëpunim me Qendrën për Studime të Avancuara në Sarajevë dhe Qendrën për Studime të Politikave Postnormale & Studime për të Ardhmen, organizojnë një seminar tre-ditor mbi “Studimet për të Ardhmen për Shoqërinë Civile”…

Çfarë e kërcënon sigurinë në Ballkan?

Çfarë e kërcënon sigurinë në Ballkan?

Seminar i Hapur nga ISP ‘Sami Frashëri’ dhe Qendra për Studime të Avancuara “Siguria në Ballkan: bashkëpunim versus rivalitet” ishte tema që u trajtua në serinë e Seminareve të Hapura me Prof. Asoc. Dr. Ilir Kalemaj, zëvendës rektor i New…

Refleksione për Revolucionin Francez, Edmund Burke – Book Review

Refleksione për Revolucionin Francez, Edmund Burke – Book Review

Reilly Capps Çdo ditë, interneti tejmbushet me biseda për revolucion. Dhe jo vetëm Revolucioni Tunizian apo Revolucioni i Ukrainës. Ekziston revolucioni i energjisë, revolucioni i informacionit dhe revolucioni i modës. Pijet e gazuara, atletet dhe grimi cilësohen si “revolucionare”. Revolucioni…

Rruga drejt skllavërisë – Book Review

Rruga drejt skllavërisë – Book Review

Andrew Spencer Një shenjë dalluese e librit klasik është se kritikat që ai ofron mbeten të vlefshme për vite të tëra pas shkrimit të tij. Libri i njohur i F. A. Hayek, Rruga drejt Skllavërisë, e manifeston këtë cilësi. Ndërkohë…

‘Sami Frashëri’ trajnon studiuesit e rinj për kërkimin shkencor

‘Sami Frashëri’ trajnon studiuesit e rinj për kërkimin shkencor

Instituti i Studimeve Politike ‘Sami Frashëri’ me mbështetjen e Qendrës për Studime të Avancuara organizoi më 1 dhe 2 Tetor në Tiranë fazën e parë të trajnimit për Programin e Trajnimit në Kërkimin Shkencor. Qëllimet kryesore të programit janë të përmirësojë…

Hapen aplikimet për Programin e Trajnimit në Kërkimin Shkencor

Hapen aplikimet për Programin e Trajnimit në Kërkimin Shkencor

Instituti i Studimeve Politike ‘Sami Frashëri’ me mbështetjen e Qendrës për Studime të Avancuara hap thirrjen për Programin e Trajnimit në Kërkimin Shkencor. Qëllimet kryesore të programit të programit janë të përmirësojë aftësitë kërkimore të studiuesve të rinj dhe të…